Supramarine

Блокада зерна: наслідки та нові шляхи реалізації експорту

Блокада зерна: наслідки та нові шляхи реалізації експорту
— Десятки тонн української агропродукції заблоковано через припинення зернової угоди;
— 60 тис. тонн агрокультур було знищено ракетними атаками 19 липня лише за 1 ніч;
— 5 країн ЄС знов вимагають продовження дії заборони на імпорт зерна.

Такі обставини тягнуть за собою активне підвищення світових цін на зернові культури, але внутрішній ринок України цього не відчуває: вартість вітчизняної агропродукції тільки падає. Чому так відбувається? Справа в ускладненій логістиці, яка вимагає продавати зерно ледве за безцінь.

Supramarine розповість про те, що наразі відбувається на ринку перевезень зернових культур, та як, виходячи з цього, полегшити логістичні процеси й організувати безпосередній збут товару.
  • Дунайський парадокс
    #1
Румунський порт Констанца переживає справжній логістичний бум! Ізмаїл, Рені, Джурджулешти, Галац, якими здійснюється доставка баржами до Румунії, ніколи не бачили таких об’ємів вантажів, як зараз (навіть при постійних атаках на дунайську портову інфраструктуру).
Ми радимо враховувати, що у зв’язку з аномальною спекою Дунай обмілів на 40%. Цей фактор змушує завантажувати кораблі в не повному обсязі або використовувати дрібніші судна. Але все одно ми не переймаємось та, наскільки це можливо, отримуємо максимум результату! ;)
  • Залізничний парадокс
    #2
Молдавські перевізники надали українським зернотрейдерам дисконт, що дозволяє завантажити порт Рені та найближчі порти сусідніх країн з найбільшою вигодою. До того ж було спрощено контрольні процедури залізничного транзиту вантажів, а саме проїзд без зупинки через територію України між пунктами пропуску “Фрікацей–Етулія” й “Рені–Джурджулешти”, завдяки чому значно скорочується час й вартість тарифної відстані.
Це частково розв'язує проблему надвисоких логістичних витрат, але молдовський маршрут не може вмістити всі обсяги зерна, які намагаються вивезти з України, тож на допомогу приходить маршрут Україна–Польща, що наразі активно розвиває Укрзалізниця.
___________________________________________________________________________________________________________
Перехід з морського транспорту на залізничний тягне за собою додаткові витрати, які не зовсім влаштовують українських експортерів, але Supramarine допомогає клієнтам швидко адаптуватися до нових реалій й гарно знається на чіткій, а головне – надійній реалізації імпорту/експорту.
Supramarine — re:старт логістики в умовах війни!
Скористуйтеся консультацією від Supramarine
Надішліть запит та наші менеджери зв'яжуться з вами
Скористайтесь послугами компанії Supramarine
Надішліть запит та наші менеджери зв'яжуться з вами