Supramarine

ТОП 6 причин затримки вантажу

Розповідаємо про причини затримки вантажу та як виходити зі ситуації
ТОП 6 причин затримки вантажу
Розповідаємо про причини затримки вантажу та як виходити зі ситуації
У попередній статті ми розповідали, як вдало спланувати логістику доставлення вантажу перед Новим роком. Але бувають випадки, коли вантаж затримується та отримати товар в обумовлений термін не виходить. Розповідаємо про причини затримки вантажу та як виходити зі ситуації.
  • ОВЕРБУКІНГ, РОЛІНГ ТА ПІКОВІ СЕЗОНИ
    #1
Відправлення та отримання товару в пікові сезони — найстресовіше, що може бути. Затримки можуть чекати на будь-якому етапі та розпочатись це може бути з букування місця на судні. Буває, що компанії букують контейнери, але через час трапляється овербукінг та морська лінія за замовчуванням робить ролінг, тим самим зміщує їх на наступне судно.

  • ПОГОДНІ УМОВИ, ПЕРЕШКОДИ НА ДОРОЗІ ТА НЕСПРАВНІСТЬ СУДНА
    #2
Погані погодні умови можуть завадити судну спокійно пересуватися по воді та призведуть до зміни маршруту. На жаль, люди в таких ситуаціях безсилі та фраза «чекати біля моря погоди» сприймається буквально. Судно також може мати дрібні або великі технічні несправності, які можуть бути незначними, але вплинути на дату доставлення вантажу.
  • ЗАТРИМКИ В ПОРТУ ЧИ ТЕРМІНАЛІ
    #3
Судно може запізнитися в порт і якщо разом з ним затрималось ще декілька суден, то може утворитися черга на рейді, де вони будуть чекати на постановку та обробку.

Треба враховувати, що не завжди в портах достатньо вільного обладнання для роботи з контейнеровозом та на терміналі фізично може бути мало місця.
  • МИТНА СЛУЖБА ТА ВИБІРКОВА ПЕРЕВІРКА ВАНТАЖУ
    #4
Проблеми на митному контролі можуть виникнути через несплату митних зборів, надання не повного пакета документів, припущення помилки у заповненні митної декларації.

Митна служба може призначити додаткову перевірку вантажу через виникнення підозр, що товар перебуває у групі ризику, надісланий компанією з поганою репутацією.

Також може бути черга на митниці через оновлення ПЗ, набуття чинності нових нормативних актів, карантині обмеження, пов'язані з пандемією COVID-19.
  • АВТОПЕРЕВЕЗЕННЯ
    #5
Коли контейнери доставлені до порту, пройшли всі перевірки, вони продовжують свій шлях машинами.
Затримки можуть бути через чергу в порту, погану погоду, ремонт доріг, нестачу водіїв та аварії.
  • ЗАЛІЗНИЧНЕ ПЕРЕВЕЗЕННЯ
    #6
Найпоширенішою причиною затримки вантажу в залізничних перевезеннях є сортувальна станція. Можна безпосередньо зв'язуватися з менеджерами Укрзалізниці та прискорювати процес.

Є ймовірність, що поїзд може зійти з рейок або будуть погані погодні умови.
  • ЩО РОБИТИ, КОЛИ ЗАТРИМУЮТЬ ВАНТАЖ?
    ?
Радитись з експедитором. Ситуації можуть бути цілком зрозумілі, і максимально непередбачувані. Компетентний експедитор допоможе пояснити причини затримок вантажу: дізнатися у морської лінії, зв'язатися з агентом, зателефонувати на термінал, відстежити вантаж.
_________

Команда Supramarine має спецконтракти з морськими лініями. Це дозволяє оперативно отримувати всі новини, бути на зв'язку, надавати кращий сервіс та ставки для клієнтів.
YOUR SUPREME CARRIER
Скористайтесь послугами компанії Supramarine
Надішліть запит та наші менеджери зв'яжуться з вами
Скористайтесь послугами компанії Supramarine
Надішліть запит та наші менеджери зв'яжуться з вами